Zorgverleners

Home / Zorgverleners

#Informatie voor zorgverleners

Mogelijk ziet u een patiënt met een (verdenking van een) erfelijke hartziekte of iemand met een erfelijke hartziekte in de familie.

Via deze pagina kunt u informatie vinden over onder meer de verschillende erfelijke hartziekten, cardiologisch en genetisch onderzoek en wanneer er een indicatie is voor verwijzing naar een cardioloog, of een klinisch geneticus of een genetisch consulent.

Niet gevonden wat u zoekt? Neem dan contact met ons op.

Profiel ziektebeelden

Alle erfelijke hartziekten op een rij…

[  Hartspierziekten  ]

[  Elektrische hartziekten  ]

[  Overig  ]

Erfelijkheidsonderzoek

Bij eerstegraads familieleden van uw patiënt waarbij een erfelijke hartziekte is geconstateerd, wordt geadviseerd om een genetisch- of DNA onderzoek te laten doen. Wat is meestal de tijdsduur, welke soorten uitslagen kunnen worden vastgesteld, wat houdt een voorspellend genetisch onderzoek precies in en wat zijn de gevolgen voor patiënten op het gebied van (ziektekosten)verzekering en/of een hypotheek?…

Heeft uw patiënt een indicatie voor verwijzing naar een klinisch geneticus voor een mogelijk erfelijke hartziekte? Met de verwijstest kan bepaald worden of er een verwijsindicatie is voor een erfelijke hartspierziekte of een erfelijke hartritmestoornis.

illustratie verwijstool zorgverleners
button poliklinieken

Behandelingen

Wanneer een erfelijke hartziekte wordt vastgesteld, is het belangrijk dat patiënten en familieleden regelmatig worden gecontroleerd. Hiermee kan het ziekteverloop worden gemonitord en de juiste behandeling worden gestart of aangepast aan de ziekteverschijnselen van de patiënt.

Wetenschappelijk onderzoek

Zowel landelijk als internationaal wordt veel wetenschappelijk onderzoek verricht op het gebied van erfelijke hartziekten. Wilt u meer inzicht krijgen in alle wetenschappelijke onderzoeken die op dit moment worden uitgevoerd en in de toekomst zullen worden gestart?…